Česky Polski Slovensky

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Články > Horku v podkroví zabrání venkovní roleta na střešním okně Velux

Horku v podkroví zabrání venkovní roleta na střešním okně Velux



Letní vedro je neúprosné a Češi bývají v posledních letech nuceni vypořádat se i s tropickými teplotami. Proto hledají způsoby, jak ochladit své domy a byty. Stále častěji přitom volí  venkovní stínící doplňky, které zabraňují přehřívání. Nedovolí totiž slunečním paprskům proniknout až k oknu a zahřát vzduch v místnosti, takže doma zůstává příjemný chládek.

ID10097257_141363-01-XXL.jpg

Pro střešní okna VELUX je k dispozici několik variant účinné ochrany před horkem. Nejjednodušší je venkovní markýza VELUX, z průhledné tkaniny, která propouští dovnitř denní světlo a nenarušuje výhled z okna. Na výběr je s manuálním i dálkovým ovládáním. V ložnicích a dětských pokojích se výborně uplatní lehká venkovní roleta na solární pohon, která vedle ochrany před horkem zajistí i zatemnění pro nerušený spánek. Díky solárnímu pohonu nepotřebuje přívod elektřiny, má velmi pohodlné dálkové ovládání s tichým chodem a plynulým polohováním. Nejkomplexnějším řešením je dálkově ovládaná venkovní roleta z bezúdržbové hliníkové konstrukce. Zajistí maximální ochranu před sluncem, zároveň dokonale zatemní interiér a ochrání okno i před těmi nejnáročnějšími povětrnostními podmínkami. Výborně poslouží také v zimě, kdy zabraňuje únikům tepla přes okno a snižuje výdaje za energie.

ID10036016_116350-01-XXL.jpg

Ať už si zvolíte kteroukoliv variantu venkovního stínění VELUX, v parných letních dnech si za svoje rozhodnutí určitě poděkujete. V jižních zemích, jako je například Itálie, jsou venkovní rolety naprostým standardem. Při stavbě každého rodinného domu s nimi lidé už automaticky počítají. Naše letní počasí se začíná tomu italskému podobat, proto bychom se mu měli umět přizpůsobit stejně jako Italové.

Vedle horka umí na jaře a v létě znepříjemnit život také pronikavé sluneční paprsky. Pro regulaci denního světla jsou vhodné vnitřní stínicí doplňky, jako jsou rolety nebo žaluzie. Dokáží vytvořit příjemnou atmosféru s jemně rozptýleným světlem, nebo naopak místnost úplně zatemnit. Různé typy vnitřních rolet si můžete pořídit také ve výhodném balíčku společně s venkovní markýzou. Vyřešíte tím jak ochranu před horkem, tak regulaci světla.

ID10121845_148875-01-XXL.jpg

Pro tu nejlepší cenu kontaktujte obchodní zástupce společnosti EVROmat na kterékoliv z našich 12 poboček. Nebo využijte náš kontaktní formulář.