Česky Polski Slovensky

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Články > ZDRAVÉ BYDLENÍ SE STŘEŠNÍMI OKNY VELUX

ZDRAVÉ BYDLENÍ SE STŘEŠNÍMI OKNY VELUX



Klíčem ke zdravým domácnostem je dobré vnitřní klima se štědrým přísunem denního světla a čerstvého vzduchu.

Zdravé bydlení se střešními okny VELUX

Denní světlo má významné antibakteriální účinky, ovlivňuje náš metabolizmus i psychické zdraví. Proto roste obliba střešních oken, která při stejných rozměrech poskytují nejméně dvakrát více světla než okna fasádní a třikrát více světla než vikýře. Střešní okna zároveň usnadňují zdravé větrání – při současném otevření oken v různých výškových úrovních je výměna vzduchu velmi rychlá díky komínovému efektu. Výsledkem je zdravý, příjemně provětraný a krásně prosluněný prostor.

Při výběru střešních oken je dobré myslet také na úsporu energií. O tom, kolik ušetříme za vytápění, rozhoduje každý detail i použitý materiál. Střešní okna pro obytné místnosti je proto lepší volit s trojsklem, což zaručí nižší tepelné ztráty. Zároveň si tak zajistíme větší tepelnou pohodu – od okna s trojsklem tzv. netáhne, protože vnitřní tabule zůstává ohřátá na teplotu vzduchu v místnosti.

VELUX nabízí střešní okna s trojsklem za výhodnou cenu. Ekonomické izolační zasklení 61 účinně zabraňuje tepelným ztrátám, jeho součinitel prostupu tepla celým oknem má hodnotu Uw = 1,1 (W/m2K). Zároveň chrání před hlukem z ulice a umožňuje využít pasivní solární zisky. Cenově výhodné trojsklo VELUX Standard lze osadit i do oblíbeného bezúdržbového střešního okna s bílým rámem. Cenová dostupnost těchto oken navíc umožňuje pořídit si jich víc a proměnit domov ve zdravé a komfortně prosvětlené místo.

S výběrem správného střešního okna či s jakýmikoliv dotazy Vám rádi poradí obchodní zástupci společnosti EVROmat. Kontakty naleznete zde.